More

    Restaurant Week powraca

    Już po raz kolejny w Polsce odbędzie się Restaurant Week. Edycja wiosenna rozpocznie się już 23 marca i będzie trwała do 10 kwietnia. Hasło zbliżającego się wydarzenia kulinarnego to #FoodFeelsGood. 

    W festiwalu smaków weźmie udział około 400 restauracji z różnych rejonów Polski. W tym roku do grona restauracji doszły też dwa nowe miejsca w Radomiu i Częstochowie. Wśród dostępnych dań każdy będzie mógł wybrać coś dla siebie, ponieważ w ofercie będą również dania mięsne, rybne, wegańskie oraz wegetariańskie. Zastanawiacie się jakie dokładnie restauracje wezmą udział we festiwalu? Wsród nich znajdziemy między innymi: Słodki Słony Familia (Warszawa), Cechowa (Białystok), Pa Tha Tai (Radom), Va banque (Szczecin), William Rabbit (Kraków),  Lipcowy Ogród (Białystok) czy Plac Hallera (Warszawa).  Wszystkich smakoszy na pewno zaskoczy dostępne 3-daniowe menu #SpozaKarty, przygotowane przez najlepsze restauracje składające się z przystawki, dania głównego oraz deseru oraz prezent od partnerów, czyli koktajl Martini Fiero&Kinley (dostępne tylko dla pełnoletnich gości). Koszt uczestnictwa w tym wydarzeniu to tylko 59 złotych. Rezerwacji można już dokonywać na stronie www.restaurantweek.pl lub w aplikacji mobilnej.

    Należy pamiętać, że wydarzenie pozostaje wierne filozofii #SzanujJedzenie. Należy wcześniej podać liczbę gości oraz wybrać jedno z dwóch dostępnych menu. Dzięki temu marnowanie żywności zostanie ograniczone do minimum. Każda wizyta w restauracji jest przewidziana na 90 minut.

    Nowe