Jak usunąć zdjęcia ex z iPhone? Szybko i skutecznie

0
67

Czasami widok twarzy pewnej osoby staje się nie do zniesienia, zwłaszcza gdy nasz smartfon nieustannie przypomina nam o tej osobie zdjęciami. Jeśli masz już dość i chcesz całkowicie usunąć swojego byłego ze swojego iPhone, istnieje kilka metod, które pozwolą Ci szybko pozbyć się jego fotografii. Odkryliśmy również sposoby, aby uniemożliwić ich ciągłe pojawianie się w różnych widgetach. Te metody mogą pomóc Ci zapobiec otwieraniu starych ran przez Twój telefon!

Usuń wszystkie zdjęcia ex

Twoje iPhone pozwala na usunięcie wszystkich zdjęć byłego partnera.
Aby usunąć wszystkie jego zdjęcia:

1. Otwórz aplikację Zdjęcia na swoim iPhone i przejdź do zakładki Albumy.
2. Stuknij w dowolną miniaturę w sekcji Osoby i miejsca i wybierz twarz swojego byłego.
3. Możesz teraz stuknąć przycisk „…” w prawym górnym rogu i usunąć wszelkie twarze, które nie są Twoim byłym. Możesz od razu zaznaczyć funkcję „Pokazuj osobę rzadziej” lub „Usunę osobę z albumu osoby”.
4. Po zakończeniu  wróć do poprzedniej strony, stuknij Wybierz i zaznacz wszystkie zdjęcia na tej stronie. Naciśnij ikonę kosza w prawym dolnym rogu i usuń wszystkie te zdjęcia.

Aby trwale pozbyć się tych zdjęć, możesz przejść do zakładki Albumy w aplikacji Zdjęcia, otworzyć album Ostatnio Usunięte i stamtąd usunąć wszystkie zdjęcia. Jeśli usuniesz zdjęcia z albumu Ostatnio Usunięte, nie będziesz mógł ich przywrócić.

Zrób kopię zapasową zdjęć

Możesz zachować kopię wszystkich zdjęć swojego byłego, jeśli chcesz zachować kopię zapasową. Aby to zrobić:
1. Otwórz iCloud.com na swoim Macu lub PC, i zaloguj się przy użyciu swojego identyfikatora Apple i hasła.
2. Wybierz Zdjęcia na tej stronie, przejdź do albumu Ostatnio Usunięte i pobierz wszystkie te zdjęcia. Pozwoli Ci to przechować kopię zapasową, którą możesz zapisać na zewnętrznym dysku twardym lub w usłudze przechowywania w chmurze.

Należy pamiętać, że ta metoda nie zadziała, jeśli wyłączyłeś kopię zapasową iCloud dla zdjęć na swoim iPhone’ie.

Zapobiegaj ich pojawianiu się w pokazach slajdów

Jeśli nie jesteś gotowy, aby usunąć zdjęcia swojego byłego, możesz podjąć mniej drastyczne środki i po prostu zapobiec wyświetlaniu ich przez iPhone’a w pokazach slajdów „Wspomnienia„.

Aby ukryć swojego byłego przed funkcją Wspomnienia:
1. Otwórz aplikację Zdjęcia i odwiedź zakładkę Dla Ciebie.
2. Przytrzymaj dowolne zdjęcie swojego byłego (lub naciśnij ikonę trzech kropek w prawym górnym rogu miniatury)
3. Wybierz opcję „Pokazuj rzadziej tę osobę„.

Ukryj ich zdjęcia bez usuwania

Masz również opcję ukrycia kogoś ze swojej biblioteki zdjęć, przenosząc jego zdjęcia do ukrytego albumu na swoim iPhone’ie. Aby to zrobić:

1. Otwórz aplikację Zdjęcia i ponownie przejdź do Albumy > Osoby i miejsca.
2. Wybierz swojego byłego partnera, stuknij przycisk Wybierz w prawym górnym rogu i zaznacz wszystkie jego zdjęcia.
3. Następnie stuknij ikonę trzech kropek w prawym dolnym rogu i wybierz Ukryj. Spowoduje to przeniesienie wszystkich jego zdjęć do albumu Ukryte w aplikacji Zdjęcia.

Możesz uzyskać do niego dostęp w dowolnym momencie, przechodząc do zakładki Albumy i wybierając Ukryte.

źródło: lifehacker.com

Leave a reply

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj